Gran (Picea abies)Treet - som er det tradisjonelle juletreet vi har - er karakteristisk med sine korte, stikkete nåler og sin kraftige grønne farge i både lysere og mørkere i nyanser. Greiner og nåler er nokså spinkle i forhold til de øvrige sorter, men dette kompenseres gjerne med mange greiner så treet får stor fylde. Dette varierer imidlertid fra tre til tre; noen er spinklere bygd med færre og tynnere greiner, mens andre har flere og fyldigere greiner. Alt i alt er dette en tradisjonsrik og sikker vinner, men med tanke på dens relativt korte varighet blir det desto viktigere å ta vare på treet, se nærmere under " Råd for å bedre holdbarheten ".

De fleste trærne vi tilbyr av denne typen er fra 1,5 til 2,5 meter, men vi har også både lavere og høyere trær. Som regel har vi et par trær på ca 3 meter for hånden. Dersom høyden ikke er tilstrekkelig, er det bare til å spørre juletreselgeren. Han vil da sørge for at et tre på angitt høyde blir anskaffet i løpet av de neste dagene. Mange av 1,5 - 2 meterene dyrkes på jordene rundt gården. Treet lukter ikke, slik Engelmann gjør.

Det er vanlig gran det selges mest av. På grunn av etterspørsel og dens store utbredelse er den det rimeligste valget. Likevel kan den ikke stille opp mot de øvrige trærs varighet; en vanlig gran begynner som regel å drysse i løpet av romjulen.